Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mandat de arest pentru cei patru funcționari reținuți vineri: Cât vor sta după gratii

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2021
Abonare
Magistrații au emis mandat de arest preventiv pentru cei patru funcționari din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) care au fost reținuți vineri pentru corupere pasivă.
CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Trei dintre cei patru funcționari ai Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței vor sta 20 de zile după gratii, iar cel de-al patrulea a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.
Cei patru au fost reținuți de CNA și procurori pentru corupere pasivă. Potrivit CNA, aceștia ar fi primit sistematic bani de la agenți economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială.
S-a stabilit că angajații Agenției efectuau periodic verificări în piețe, iar pentru a nu indica în actele de constatare neregulile stabilite, aceștia ar fi pretins și primit de la agenți economici bani sub formă de taxe de protecție de până la 10 mii de lei.
Dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii riscă până la zece ani de pușcărie, amendă penală de până la 400 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice de la șapte la zece ani.
Percheziții  - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Societate
Percheziții la mai multe instituții medicale din Capitală și Stăuceni: Detalii CNA
Fluxul de știri
0