Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții la mai multe instituții medicale din Capitală și Stăuceni: Detalii CNA

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții
Percheziții  - Sputnik Moldova, 1920, 09.11.2021
Abonare
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție desfășoară percheziții la sediile unor instituții medicale din sectorul Râșcani al Capitalei și comuna Stăuceni. Sunt vizați lucrători medicali, suspectați de acte de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID.
CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Percheziții în cadrul unor instituții medicale din sectorul Râșcani și comuna Stăuceni din municipiul Chișinău. Descinderile au loc pe cazul dosarului corupției cu certificate de vaccinare anti-COVID.
Potrivit unui anunț emis de CNA, sunt vizați lucrători medicali, suspectați de acte de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-COVID.
Ieri, trei persoane au fost reținute de ofițerii CNA pentru că ar fi fost implicate în falsificarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19.
În urma investigațiilor s-a stabilit că trei intermediari împreună cu angajați ai instituțiilor medicale sanitare publice din țară ar fi organizat eliberarea a zeci de certificate de vaccinare împotriva COVID-19, fără imunizarea de facto și cu introducerea datelor în registrul de evidență a certificatelor de vaccinare.
Oamenii legii au stabilit că intermediarii găseau în cercurile lor doritori de a-și face un certificat de vaccinare, dar fără a se imuniza. Astfel, persoanele erau direcționate către lucrătorii medicali, care la rândul lor distrugeau serurile și introduceau în baza de date informații precum că persoana a fost deja imunizată. Acest serviciu îi costau pe doritori între 4 000 și 6 000 de lei, adică între 200 - 300 de euro.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Societate
Cât ajunge să coste un certificat de vaccinare fals: Mai mulți suspecți, reținuți de CNA
Pentru a aduna mai multe probe, ofițerii au descins în trei instituții medicale unde au fost ridicate mai multe documente. Totodată, percheziții s-au desfășurat și la domiciliile suspecților unde au fost găsite și ridicate certificate de vaccinare, în original, ștampilate și semnate de medici, buletine de identitate în original și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită.
Suspecții sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la șapte ani de pușcărie sau amendă pe până la 200 000 de lei.
Fluxul de știri
0