Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima zi când mai putem face asta: Anunțul Serviciului Fiscal

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat a precizat că cei care nu au achitat impozitul pe avere, trebuie s-o facă și a anunțat data limită până când se poate face acest lucru.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat anunță că a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere. Astfel, cei care încă nu au achitat impozitul pe avere pentru anul 2021 o pot face până pe 27 decembrie.

„Potrivit art. 2877 din Codul Fiscal, termenul de achitare a impozitului pe avere este până la data de 25 decembrie a anului de gestiune. Reieșind din faptul că, în acest an ziua de 25 decembrie 2021 este zi de odihnă, termenul – limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 27 decembrie 2021”, se menționează într-un comunicat de presă al fisc-ului.

Serviciul Fiscal a precizat că în cazul în care contribuabilul nu a recepționat avizul de plată la impozitul pe avere, acesta poate să se adreseze subdiviziunii Serviciului Fiscal de Stat în raza căreia se deservește.
Cei care nu-și vor onora obligațiunile riscă pentru fiecare zi de întârziere o penalitate de 0,0219 % din suma impozitului.
Супермаркет  - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Societate
Unitățile de comerț cu amănuntul, în vizorul Serviciul Fiscal: Iată ce se va verifica
Precizăm că, impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă și caselor de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror valoare constituie 1,5 milioane lei și mai mult sau suprafața totală constituie peste 120 de metri păstrați.
Fluxul de știri
0