Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unitățile de comerț cu amănuntul, în vizorul Serviciul Fiscal: Iată ce se va verifica

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет  - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat va monitoriza modul de formare a prețurilor la produsele social importante.
CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Unitățile de comerț cu amănuntul au ajuns în vizorul Serviciul Fiscal de Stat. Mai exact, angajații SFS vor verifica modul de formare a prețurilor la produsele social-importante.
Potrivit unui comunicat emis de instituție, acțiunea se va desfășura în perioada imediat următoare, pe întreg teritoriul țării.
Lista produselor social importante şi metodele de formare a preţurilor acestora se regăsesc într-un regulament, aprobat prin Hotărâre de Guvern. Documentul include produse cum ar fi: pâine, colaci, lapte, chefir, brânză de vaci, smântână, unt, ulei de floarea-soarelui, faină de grâu, orez, hrișcă, crupe, preparatele pentru sugari și copii etc.
”Pentru nerespectarea modului de formare a prețului la produsele social-importante, prin majorarea adaosului comercial peste limita permisă, comerciantul ar putea fi sancționat prin încasarea venitului ilicit obținut de la majorarea adaosului comercial și cu aplicarea sancțiunii în proporție de 100%”, este menționat în comunicatul emis de SFS.
bloc de locuit - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Economie
Datornicii la achitarea impozitului pe bunuri imobiliare, în vizorul Serviciului Fiscal
Fluxul de știri
0