Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fracțiunea parlamentară ”Șor” boicotează ședința Parlamentului și pleacă la Bălți

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputatul partidului ”Șor” Vadim Fotescu a anunțat că fracțiunea merge să protesteze alături de candidatul lor la alegerile locale din municipiul Bălți Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Deputații din fracțiunea partidului ”Șor” au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest. Ei boicotează ședința de astăzi întrucât consideră ilegală decizia luată de CEC de a solicita excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru primăria Bălți. Anunțul a fost făcut de deputatul ”Șor” Vadim Fotescu.

”Fracțiunea parlamentară ”Șor” părsește ședința de azi și pleacă la Bălți în semn de susținere. Vom merge în fața instanței de judecată de la Bălți, care urmează să vină cu o hotărâre finală ce ține de excluderea din cursa electorală a Marinei Tauber”, a declarat Vadim Fotescu.

Ședința de judecată în care se examinează excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți a început la ora 11:00. Instanța urmează să se pronunțe după ce Comisia Electorală Centrală a cerut miercuri excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți. Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că decizia Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
„Decizia de ieri merită să fie introdusă în Cartea Recordului ca cea mai stupidă fărădelege. Este o decizie care va costa scump. Nu vom lăsa asta așa. Vom merge până-n pânzele albe. CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei au decis să fure victoria de la voi. Au decis în locul vostru să decidă cine va conduce orașul”, a spus Marina Tauber.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Societate
Vor fi sau nu alegeri la Bălți dacă Marina Tauber va fi scoasă din cursă: Ce spune CEC
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0