Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vicedirectorul ”Poșta Moldovei”, reținut de CNA într-un dosar de abuz de serviciu: Detalii

© Sputnik / Anatolii KiriakPoșta Moldovei
Poșta Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Rețineri matinale la Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei. Centrul Național Anticorupție a oferit detalii pe marginea acestui caz.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Directorul adjunct al Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei a fost reținut în această dimineață. Acesta este bănuit de abuz de serviciu. Mai exact, funcționarul ar fi semnat contracte fictive în valoare de circa 230 000 de lei.
Potrivit unui comunicat emis de CNA, în perioada mai - iunie 2021, factori de decizie de la Poșta Moldovei, având o înțelegere prealabilă cu două companii, ar fi încheiat mai multe contracte fictive de prestare a serviciilor în domeniul IT, chiar dacă întreprinderea beneficia de aceleași servicii, conform unui contract încheiat cu o altă companie în domeniu.
Astfel, pentru a evita licitația publică, aceștia ar fi perfectat contractele ca achiziții de valoare mică. Suma totală a contractelor a constituit 229 000 de lei.
”Funcționarii ar fi gestionat resursele materiale și financiare publice contrar destinației lor, prejudiciind bugetul de stat în proporții mari”, este menționat în comunicatul emis de CNA.
Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la biroul de serviciu și domiciliul actualului vicedirector, dar și la domiciliul fostului director de la Poșta Moldovei. Percheziționate au fost și la oficiile celor doi agenți economici contractați fictiv.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Societate
Cât ajunge să coste un certificat de vaccinare fals: Mai mulți suspecți, reținuți de CNA
”În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate mai multe probe care urmează a fi anexate la dosar”, anunță CNA.
Drept urmare, vicedirectorul Poștei Moldovei a fost escortat pentru audieri și va rămâne în izolatorul CNA pentru următoarele 72 de ore.
Dacă va fi găsit vinovat de abuz de putere sau de serviciu, acesta riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare sau amendă de până la 117 500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.
Fluxul de știri
0