Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul se convoacă în ședință: Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Deputații se convoacă în ședința plenară. Pe ordine de zi sunt mai multe subiecte, iar parlamentarii vor continua ședința luni, 6 decembrie.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Astăzi va avea loc ședința Parlamentului. Deputații urmează să se întrunească la ora 11:00. În cadrul ședinței de vineri aleșii urmează să examineze și să supună votului mai multe proiecte de legi. Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea Codului navigației maritime comerciale a Republicii Moldova și proiectul de lege cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi.
Totodată, deputații urmează să ratifice unele amendamente la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție. De asemenea, va fi examinat proiectul de lege pentru ratificarea Protocolului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei.
„Deputații vor mai examina proiectul de lege privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și va fi reexaminată Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021 – 2024 și Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia”, se mai arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.
Tot astăzi, deputații urmează să voteze pentru numirea a doi viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei, a candidaților la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului și a directorului general al furnizorului public național de servicii media Compania ”Teleradio-Moldova”.
Curtea de apel Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Societate
Marina Tauber a contestat decizia CEC la Curtea de Apel Chișinău
Totodată, deputații vor continua ședința Parlamentului și luni. Pentru 6 decembrie, aceștia urmează să examineze și să voteze în lectura a doua proiectul de lege ce prevede bugetul de stat pentru anul 2022, bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 și proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2022.
Fluxul de știri
0