Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Pandemia bate-n retragere? Statistici uimitoare de la Serviciul 112

Serviciul 112: Specificul apelurilor în sezonul rece
Abonare
Care a fost caracterul apelurilor la Serviciul Unic de Urgență 112 în luna noiembrie și ce arată statisticile din anii precedenți cu privire la apelurile în sezonul rece al anului? Detalii am aflat de la specialistul în relații publice Ana Carpovici.
În luna noiembrie, apelurile cu privire la cazurile asociate cu simptomele de COVID-19 au înregistrat o descreștere semnificativă, comparativ cu lunile anterioare. Astfel, operatorii au primit doar 400 de solicitări în acest sens, cu aproape 50 la sută mai puține decât în lunile septembrie și octombrie.
Pe de altă parte, numărul apelanților care solicitau ajutorul pompierilor și salvatorilor a crescut semnificativ în această perioadă, dat fiind faptul că moldovenii au început să-și încălzească locuințele cu ajutorul sobelor.

"Au fost înregistrate de trei ori mai multe apeluri. În sezonul rece, cazurile cu privire la incendiile din locuințe sunt tot mai frecvente. Venim cu un apel către oameni: să fie mai prudenți și să nu lase nesupravegheată încăperea unde se află soba, în special copiii nu trebuie lăsați fără supraveghere", a menționat Ana Carpovici în studioul Sputnik Moldova.

Totodată, luna noiembrie s-a remarcat cu un spectru larg de apeluri cu privire la accidentele rutiere. Moldovenii au solicitat ajutorul medicilor și salvatorilor, cu regret fiind înregistrat și un număr mai mare de decese.
Mai mult, specialistul susține că numărul apelanților va crește în luna decembrie, întrucât în perioada rece a anului statisticile demonstrează că sunt înregistrate mai multe cazuri de incendii, accidente rutiere din cauza condițiilor meteorologice, dar și urgențe medicale.
Ana Carpovici a îndemnat oamenii să apeleze la Serviciul 112 doar în cazuri de urgență, să colaboreze cu operatorii și să răspundă sincer la toate întrebările.
Fluxul de știri
0