Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Guvernul a votat: Peste 2 milioane de lei pentru îndemnizații unice - cine va beneficia

© Sputnik / Mihai CarausBani
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Guvernul a votat pentru alocare din fondul de urgență a peste două milioane de lei. Banii sunt prevăzuți pentru indemnizații unice.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Mai multe familii ale angajaților instituțiilor medico-sanitare publice, care au decedat în lupta cu COVID-19, vor primi indemnizațiile unice promise de Guvern. Pentru achitarea a 25 de indemnizații unice a fost nevoie să fie alocate 2 milioane 500 de mii de lei din fondul de urgență a Guvernului. O hotărâre în acest sens a fost votată de Cabinetul de Miniștri.
Potrivit proiectului, este vorba despre lucrători medicali din cadrul asistenței medicale primare, asistenței medicale specializate de ambulator, asistenței medicale spitalicești, asistenței medicale urgente prespitalicești, serviciilor medicale de înaltă performanță, instituțiilor și subdiviziunilor medicale din subordinea MAI, MA, ANP și SIS, care au decedat din cauza Covid-19, infectându-se la locul de muncă.
Indemnizația de 100 de mii lei se acordă fie soțului supraviețuitor, fie copiilor până la vârsta de 18 ani sau, dacă își continuă studiile, până la 23 de ani, sau chiar unuia dintre părinți, în cazul în care nu există urmași din primele două categorii.
Indemnizația se va achita de către instituția medico-sanitară în care a activat persoana decedată.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Gavrilița: Trebuie să fim pregătiți pentru noi valuri de pandemie
Fluxul de știri
0