Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița: Trebuie să fim pregătiți pentru noi valuri de pandemie

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița precizează că Republica Moldova trebuie să fie pregătită pentru noi valuri de pandemie, dar și de noi variante ale coronavirusului.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Țara noastră iese din cel mai recent val al pandemiei, dar nu avem nicio garanție că un alt val nu va veni în cel mai scurt timp. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în debutul ședinței Guvernului din 3 decembrie. Potrivit premierului, țara noastră trebuie să fie pregătită pentru noi valuri.
„Din păcate pandemia face noi și noi victime în întreaga lume. Multe țări europene trec acum prin faza de creștere rapidă a numărului de cazuri noi de infectare și a numărului de decedați. Speranța noastră este că varianta Omicron a virusului nu este atât de periculoasă precum arată scenariile pesimiste”, a precizat Gavrilița.
În context, prim-ministrul a menționat că sistemul medical din Republica Moldova este suprasolicitat și a reiterat îndemnul pentru cetățeni să se vaccineze.
„Sistemul medical din țara noastră este testat la turații maxime în ultimii doi ani. Noi am pierdut mulți oameni din sistem. Avem foarte multe cazuri când oamenii pleacă din sistem din cauza că au ajuns la limita puterii și fizice, dar și psihice. Unica metodă prin care puteți ajuta sistemul medical să rămână funcțional este să vă vaccinați”, a mai spus Gavrilița.
Miniștrii s-au întrunit vineri dimineață în ședință de Guvern. Pe ordinea de zi figurează și hotărârea care prevede alocarea din fondul de intervenție al Guvernului a 2 milioane 500 de mii de lei Ministerului Sănătății pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Parlamentul se convoacă în ședință: Ce subiecte sunt pe ordinea de zi
Fluxul de știri
0