Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC are un nou membru: A fost propus de comuniști și socialiști

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Deputații au votat candidatul propus de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Comisia Electorala Centrală are un nou membru. Candidatul a fost propus de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în Parlament și a fost susținută de 83 de deputați. Este vorba de Teodora Vanghelii, care după ce a primit susținerea deputaților a depus și jurământul.
Teodora Vanghelii are studii de licență și masterat în drept. În perioada 2019 – 2021, ea a fost consilier în cabinetul Președintelui Parlamentului. Totodată, la începutul acestui an a fost numită în funcția de consultant principal în cadrul secretariatului Comisiei parlamentare administrație publică.
Potrivit legislației în vigoare, Comisia Electorală Centrală are nouă membri. Dintre aceștia, opt sunt desemnați de Parlament și unul de președintele țării. Anterior, cinci membri au fost numiți în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale, la propunerea Fracțiunii ”Partidului Acțiune și Solidaritate”, iar alți doi la propunerea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.
Potrivit art. 19 din Codul Electoral, în calitate de membri ai Comisiei Electorale Centrale pot fi propuse persoane care dețin cetățenia Republicii Moldova, au o reputație ireproșabilă și aptitudini pentru exercitarea activităților electorale și nu au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor sau ai altor organizaţii social-politice.
IP Compania „Teleradio-Moldova”   - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Societate
„Teleradio-Moldova” are un nou director general
Визит премьер-министра Гаврилицы в Брюссель. - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Politică
Gavrilița, cu discurs la Bruxelles după întrevederile Trio-ului asociat cu conducerea UE
Fluxul de știri
0