Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița, cu discurs la Bruxelles după întrevederile Trio-ului asociat cu conducerea UE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaВизит премьер-министра Гаврилицы в Брюссель.
Визит премьер-министра Гаврилицы в Брюссель. - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Abonare
Premierul moldovean, Natalia Gavrilița, a participat astăzi la întrevederile Trio-ului asociat cu conducerea Uniunii Europene, în urma cărora a ținut și un discurs.
CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Astăzi la Bruxelles s-a încheiat vizită Trio Asociat: Republica Moldova, Ucraina și Georgia, care au participat premierii celor trei țări, evenimentul având loc cu două săptămâni înainte de Summitul Parteneriatului Estic.
Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Comunicare și Protocol al Guvernul Republicii Moldova, a discutat astăzi cu președintele al Comisiei Europene, Von Der Leyen, președintele Consiliului Europei, Charles Michel, și cu președintele Parlamentului European, David Sassoli.
În discursul său ținut după întrevederile Trio-ului asociat cu conducerea Uniunii Europene, Natalia Gavrilița a afirmat că deschiderea celor trei demnitari europeni de a consolida cooperarea îi inspiră încredere și o face să aștepte cu nerăbdare un Summit și o Declarație a Parteneriatului Estic de succes.
“Datorită Parteneriatului estic, țările noastre au devenit mai apropiate, relațiile noastre cu UE au avansat și au devenit mai profunde, iar dialogul - mai structurat. Nu este un secret pentru nimeni că am avut și eșecuri, dar acum nu mai putem privi în urmă. Destinația noastră este clară. Drumul către Summitul Parteneriatului estic ar trebui să rămână axat pe lansarea unei declarații politice puternice și de perspectivă”, a declarat Gavrilița.
“Schimbările politice recente din Republica Moldova nu au făcut decât să întărească dorința țării mele de a se integra în continuare în UE. Cetăţenii noştri au dat un mandat puternic guvernului şi parlamentului actual pentru a repune Moldova pe o calea reformelor ambiţioase, conduse de angajamentul nostru solid faţă de valorile şi standardele UE. Ne concentrăm toate eforturile pe reformele mult așteptate, cum ar fi reforma justiției, combaterea corupției, consolidarea instituțiilor, reformarea economiei, investițiile în transformarea digitală și ecologia. De asemenea, suntem recunoscători pentru ambițiosul Plan economic și de investiții propus de Comisie în această vară și pentru sprijinul financiar al UE în general”, a mai declarat premierul moldovean.
Memorandumul de constituie a Trio-ului asociat, din care fac parte Georgia, Moldova și Ucraina, a fost semnat la Kiev în mai 2021.
Nicu Popescu și Serghei Lavrov, imagine simbol  - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Moldova și Rusia
Ministrul de Externe: Relațiile cu Federația Rusă au un caracter strategic
Fluxul de știri
0