Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu cât vom procura combustibilul în weekend: Prețurile plafon stabilite de ANRE

© Sputnik / Miroslav RotariБензокалонка
Бензокалонка - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
ANRE a stabilit noile prețuri plafon pentru carburanți, care vor fi valabile pentru sâmbătă, duminică și luni.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, benzina și motorina s-ar putea ieftini în acest weekend.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 4, 5 și 6 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 33 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu 15 bani decât cel afișat pentru 3 decembrie. Prețul la motorină scade cu 13 bani și va fi de 17 lei și 44 de bani.
Anterior, ANRE a precizat că scumpirile carburanților care au avut loc în vară și în lunile septembrie și octombrie se datorau tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie și noiembrie, prețul maxim calculat de către Agenție.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Economie
Moldovagaz a explicat procedurile de compensare a facturilor la gaz
Fluxul de știri
0