Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciurea: Ce nu înțelege actuala guvernare

© Sputnik / Mihai CarausCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Inconsecvența și „mersul în cerc” ar fi motivele eșecului noului Guvern în lupta împotriva corupției.
CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Discuțiile despre lupta împotriva corupției în Republica Moldova rămân doar la nivel de discuții în ciuda mandatului deja destul de solid al noului Guvern. Precizatea a fost făcută de politologul Corneliu Ciurea, în studioul Sputnik Moldova.
„Actualul Guvern încearcă sincer să lupte împotriva corupției, dar nu putem să spunem că această luptă a început”, a spus Ciurea.
Calcă pe aceeași greblă în ciuda schimbării totale a clasei politice de la guvernare, adevăratele acțiuni anticorupție fiind încă de un fel de imitație, a mai spus analistul.
„Există sentimentul că autoritățile nu înțeleg ce este lupta împotriva corupției și ce trebuie să facă. Iar auzim cuvinte despre reforma justiției, din nou se luptă pentru funcția de procuror general, ca și pentru „inima sistemului”, care trebuie cucerită, dar nu există coerență”, a mai spus comentatorul.
Cel mai grav este că persoane pe care le poți învinui de toate păcatele lumii își petrec timpul confortabil în țările dezvoltate, nepăsându-le prea mult de încercările justiției moldovenești.
„Toate cele mai principale „simboluri ale corupției” sunt în libertate, de altfel, în țările occidentale. Toți acești foști politicieni și oligarhi. Și autoritățile din Rebublica Moldova sunt angajate în niște fleacuri, cum ar fi căutarea discrepanțelor în proprietatea cetățenilor și a veniturilor acestora. Este neserios, să numești acestea ca acte de corupție”, a conchis politologul.
Președintele Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate au ajuns la putere după ce în mod activ și consecvent au promivat mesajul anticorupție și poziționându-se ca „oameni buni”.
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
Vadim Krasnoselski i-a scris o scrisoare Maiei Sandu
Fluxul de știri
0