Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vadim Krasnoselski i-a scris o scrisoare Maiei Sandu

© Sputnik / Irina LeahovaVadim Krasnoselski
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Abonare
Liderul de la Tiraspol și-a exprimat speranța că scrisoarea îi va fi înmânată președintelui Moldovei cât mai curând.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski i-a scris o scrisoare Maiei Sandu și i-a cerut să numească imediat un reprezentant oficial al Republicii Moldova în procesul de negociere „5+2”.
Krasnoselski a transmis scrisoarea prin șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, în timpul întâlnirii de la Tiraspol.
Principalul subiect al conversației dintre oficiali este procesul de negocieri dintre Chișinău și regiunea transnistreană.
Krasnoselski a atras atenția că Tiraspolul se pronunță pentru continuarea procesului de negocieri, căutarea compromisurilor și păstrarea păcii.
„Lipsa unui reprezentant politic oficial din partea Republicii Moldova și anularea activităților formatului „5+2 ”pot duce la consecințe extrem de negative”, îl citează pe Krasnoselski serviciul de presă al liderului de la Tiraspol.
Krasnoselski i-a transmis lui Sandu prin Neukirch o scrisoare, în care a subliniat necesitatea desemnării imediate a unui reprezentant oficial al Republicii Moldova în procesul de negocieri, dând astfel un impuls reluării lucrărilor Conferinței Permanente.
Fluxul de știri
0