Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BNM are doi noi viceguvernatori: Cine sunt

© Sputnik / Mihai CarausBanca Națională a Moldovei
Banca Națională a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi noi viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei au fost numiți de către Parlament.
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Deputații au votat în cadrul ședinței de astăzi numirea în funcția de viceguvernator a Tatianei Ivanicichina și a lui Arcadie Albul. Astfel, cei doi urmează să activeze la Banca Națională a Moldovei, în funcție de viceguvernator pe o perioadă de șapte ani.
Pentru candidatura Tatianei Ivanicichina au votat 58 de deputați, iar pentru Arcadie Albul și-au dat votul 57 de aleși ai poporului.
Tatiana Ivanicichina are o experiență de peste zece ani în domeniul financiar. A activat la Ministerul Finanțelor în calitate de consultant, șef de direcție și secretar de stat.
Arcadie Albul are experiență în cadrul unei instituții financiare internaționale, dar și în cadrul Băncii Centrale Europene. Potrivit proiectului de hotărâre, Arcadie Albul va începe mandatul de viceguvernator în data de 1 martie 2022.
Potrivit legislației, viceguvernatorii Băncii Naționale a Moldovei sunt numiți de Parlament, la propunerea guvernatorului BNM.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2021
Politică
CEC are un nou membru: A fost propus de comuniști și socialiști
Fluxul de știri
0