Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Interpreta Zinaida Julea își sărbătorește cea de-a 70-a aniversare

© Photo: Youtube.com / Zinaida JuleaZinaida Julea
Zinaida Julea - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
La mulți ani, Zinaida Julea! Îndrăgita interpretă de muzică populară își sărbătorește cea de-a 70-a aniversare.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Renumita interpretă de muzică populară, Artista Poporului și deținătoarea Ordinului Republicii Zinaida Julea își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Interpreta a ajuns la cea de-a 70-a aniversare.
Anterior, îndrăgita interpretă Zinaida Julea a dezvăluit pentru Sputnik Moldova că este cu adevărat norocoasă și fericită pentru că este binecuvântată cu o familie iubitoare, cu prieteni adevărați și are multe realizări frumoase de care se mândrește.
Mai mult, Julea spune că nu a obosit de popularitate, iar sursa ei de energie este admirația și atenția publicului.
"Nu am timp să îmbătrânesc. Pur și simplu nu am când. Mă "hrănesc" cu energia și dragostea oamenilor. Publicul mă ține în priză și nu am voie să dau înapoi. E atât de important și plăcut să simți că cineva are nevoie de tine", a relatat Zinaida Julea.
Zinaida Julea s-a născut la 2 decembrie 1951 în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi. A studiat la Școala medie de muzică „Ștefan Neaga" (1973-1977) cu Vladimir Achimov (dirijat coral) și la Institutul de Arte din Chișinău (1988-1993) cu Vasile Stratulat (regie manifestări culturale).
La vârsta de 16 ani, Zinaida Julea a fost invitată de către maestrul Serghei Lunchevici în calitate de solistă în Orchestra de muzică populară „Fluieraș” a Filarmonicii din Chișinău (în prezent Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici"), unde a activat până în 1991. Cu acest colectiv artistic a efectuat mai multe turnee peste hotare, cutreierând aproape toate continentele.
Zinaida Julea - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2019
Societate
Zinaida Julea își sărbătorește ziua de naștere: "Nu am timp să îmbătrânesc…"
Timp de câțiva ani, Zinaida Julea a activat în cadrul Orchestrei de muzică populară „Mugurel”, dirijată de Ion Dascăl. Apoi a evoluat în mai multe spectacole cu Orchestra de muzică populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, cu Orchestra Ansamblului ”Joc”, Orchestra ”Folclor”, Orchestra Simfonică a Companiei ”Teleradio Moldova”, condusă de Gheorghe Mustea, cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale”, condusă pe atunci de Valentin Doni.
În prezent, Zinaida Julea este solistă a Orchestrei municipale din Capitală, condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov.
Cu prilejul aniversării, echipa Sputnik Moldova îi urează interpretei sănătate și mulți ani fericiți.
Fluxul de știri
0