Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

UE va aloca 7 milioane de euro Moldovei pentru a sprijini potențialul de apărare

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Națională
Armata Națională  - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Ucraina, Georgia și Republica Moldova vor beneficia de resurse materiale din partea Uniunii Europene. Iată în ce scop vor fi alocați banii.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Uniunea Europeană va aloca Moldovei, Georgiei și Ucrainei peste 50 de milioane de euro din Fondul european extrabugetar de pace. Decizia a fost luată cu scopul de a sprijini potențialul de apărare, pacea și a stabilitatea internă, a anunțat Consiliul UE într-un comunicat publicat joi, informează RIA Novosti.
Suma fondurilor alocate pentru Moldova este de șapte milioane de euro. Georgia va primi 12,75 milioane de euro, iar Ucraina - 31 de milioane de euro.
Sumele vor fi recepționate pe parcursul a trei ani.
În plus, alte 24 de milioane vor merge pentru a sprijini pacea și stabilitatea în Mali.
„Aceste măsuri vizează consolidarea potențialului țărilor beneficiare în sfera militară și de apărare pentru a sprijini pacea și stabilitatea”, se arată într-un comunicat al UE.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Politică
Maia Sandu i-a conferit ”Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureșan
Totodată, UE menționează că toată finanțarea va fi condiționată de respectarea normelor relevante de drept internațional, drepturile omului, dreptul internațional umanitar și alte reguli și standarde internaționale.
Fluxul de știri
0