Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul ”Șor” cheamă oamenii la protest în fața Judecătoriei Bălți ca să-și apere votul

© Sputnik / Miroslav RotariLiberty Summit
Liberty Summit  - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul „ȘOR” anunță proteste de amploare. Ilan Șor a îndemnat oamenii să iasă la manifestație în fața Judecătoriei Bălți, unde mâine se va decide dacă Marina Tauber rămâne sau nu în cursa electorală pentru Primărie.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Mâine, la ora 11:00, partidul „ȘOR” anunță proteste în fața Judecătoriei Bălți, unde urmează să fie examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-un live, președintele partidului Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul.

„Maia Sandu le-a interzis locuitorilor din Bălți dreptul de a alege, a spus un mare „NU” democrației din Republica Moldova. Maia Sandu i-a pedepsit pe oamenii care au votat un candidat pe care nu și l-a dorit, un candidat incomod pentru ea”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că miercuri, membrii CEC au solicitat anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți. Astfel, vineri, magistrații Judecătoriei Bălți vor examina demersul Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți.
Precizăm că joi Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC prin care s-a cerut anularea înregistrării sale în campania electorală.
Este de menționat că în cadrul ședinței de miercuri, CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți. Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Politică
Tauber, despre solicitarea CEC de a o exclude din alegeri: „Vom ieși în stradă”
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți. Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0