Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tauber, despre solicitarea CEC de a o exclude din alegeri: „Vom ieși în stradă”

© Sputnik / Mihai CarausMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Candidatul Partidului „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți Marina Tauber a susținut o conferință de presă, după ce Comisia Electorală Centrală a solicitat excluderea ei din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Marina Tauber a avut o reacție tranșantă după ce ieri Comisia Electorală Centrală a acuzat-o că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală.
Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
„S-a produs o crimă. Țara alunecă tot mai mult spre dictatură. PAS a capturat țara și își supune toate instituțiile democratice, pentru a ne arăta că nu e locul nostru aici. PAS în frunte cu Maia Sandu nu se preocupă de nevoile cetățenilor. Singura preocupare a Maiei Sandu este să-și supună toate instituțiile și să inspire frică”, a declarat Marina Tauber.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că decizia de ieri a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
„Decizia de ieri merită să fie introdusă în Cartea Recordului ca cea mai stupidă fărădelege. Este o decizie care va costa scump. Nu vom lăsa asta așa. Vom merge până-n pânzele albe. CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei au decis să fure victoria de la voi. Au decis în locul vostru să decidă cine va conduce orașul”, a spus Marina Tauber.
Ea a spus că împreună cu susținătorii săi va ieși în stradă să-și apere drepturile.
„Vom ieși în stradă și vom apăra votul vostru, bălțeni. Nu ne apărăm pe noi sau interesele partidului. Noi apărăm acel drept de care se încearcă să vă priveze”, a spus Marina Tauber.
Reprezentanții PAS și Maia Sandu nu au comentat deocamdată acuzațiile Marinei Tauber.
La rândul său, deputatul Partidului „Șor” Denis Ulanov a declarat că formațiunea sa și simpatizanții ei sunt gata să iasă în stradă ca să anuleze alegerile.
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0