Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandalul cu banii numărați de procurorul general interimar, Dumitru Robu: Ce a decis CSP

Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procurorul Ina Frunză-Bargan va verifica imaginile video în care procurorul general interimar, Dumitru Robu, a fost surprins numărând o sumă de bani.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Acțiunile pretins ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, vor fi examinate de procurorul Ina Frunză-Bargan. Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Se întâmplă după ce, anterior, Robu a apărut într-un filmuleț în care are în mână o sumă de bani.
În urma acestui incident, Dumitru Robu a spus că este ținta unor acțiuni de manipulare a opiniei publice și de compromitere a imaginii sale, dar și a altor colegi de-ai săi.

”Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât a o desemna pe Ina Frunză-Bargan, procuror în Procuratura Anticorupție, pentru investigarea acțiunilor pretins ilegale a procurorului general interimar, Dumitru Robu. A expedia prezenta hotărâre și materialele aferente procurorului Ina Frunză-Bargan”, a comunicat președintele CSP, Angela Motuzoc.

Hotărârea vine după ce însuși procurorul general interimar, Dumitru Robu a depus o cerere în acest sens la CSP, cât și în baza adresării activistului civic Veaceslav Valico.

”Totodată, în calitate de cetățean, voi sesiza organele de drept pentru a investiga circumstanțele efectuării înregistrării video fără acordul meu, sub aspectul încălcării inviolabilității vieții personale”, a menționat Dumitru Robu.

Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Politică
Procurorul general interimar, acuzat de luare de mită: Ce spune Dumitru Robu - VIDEO
Amintim că în data de 18 noiembrie pe adresele electronice ale redacțiilor de știri a fost expediat un video în care Dumitru Robu ține în mână o sumă de bani, iar expeditorul precizează că aceasta ar fi mită pentru soluționarea unui dosar de corupție cu implicarea unui funcționar public. Acest video a ajuns și pe poșta redacției noastre, însoțit de următorul mesaj.
”Imagini exclusive cu procurorul general interimar Dumitru Robu, care primește sume mari de bani în calitate de mită pentru a influența soluționarea unui dosar de pretinsa corupție a unui funcționar, documentat de Procuratura Anticorupție, pe perioada când Robu deținea funcția de adjunct al Procuraturii mun. Chișinău, responsabil de domeniul judiciar. Ca rezultat al acestei acțiuni, funcționarul respectiv a fost achitat”, este precizat în mesajul de însoțire a imaginilor video.
Potrivit lui Robu, imaginile au fost filmate în perioada mai – iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care locuiește în vecinătatea socrilor procurorului general interimar.
El mai spune că acea persoană ar fi procurat un automobil de la cumnatul său Ghenadie Ghețiu și pentru că acesta se afla la acel moment în Italia, banii pentru autoturism i-ar fi primit Dumitru Robu. Potrivit acestuia, ar fi vorba de o sumă de zece mii de euro, care după primire a fost depusă pe contul bancar și transferată cumnatului său în Italia.
Dumitru Robu este de părere că în spatele răspândirii acestui video ar sta persoane „care au înțeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă”. Iar asta după acțiunile din ultima perioadă, intervențiile în forță asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigațiilor în cazurile de rezonanță sporită, inițiativele de extrădare a mai multor figuranți în dosare de corupție, spălare de bani și altele.
Fluxul de știri
0