Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

România înregistrează primul caz suspect la tulpina Omicron

© Sputnik / Evgeniy Epanchintsev / Accesați arhiva multimediatest
test - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Primul caz suspect la tulpina Omicron a coronavirusului a fost depistat în România.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Un sportiv român a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce s-a întors marți din Africa de Sud. Acesta ar putea fi primul caz raportat de România privind infectarea cu noua tulpină a coronavirusului, ”omicron”, anunță presa de peste Prut.
Potrivit sursei citate, este vorba despre un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare. Acestuia i s-a recoltat o nouă probă, care va fi trimisă astăzi pentru secvenţiere la Institutul Național "Cantacuzino" din Bucureşti.
În prezent, sportivul se află în izolare, sub observaţie medicală, fiind asimptomatic.
De menționat că aeronava Boeing 737 a companiei Tarom, care a plecat în Africa de Sud pentru a repatria cetăţenii români blocaţi în această ţară, printre care și membrii echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a aterizat, marţi, la Baza 90 de la Otopeni.
Totodată, Ministerul român al Sănătății a precizat că toate persoanele din avionul care a venit de la Johannesburg vor intra în carantină. În aeronavă s-au aflat şi alţi cetăţeni europeni, care vor fi îndreptaţi către ţările lor.
Medicii au adus un pacient cu coronavirus, Praga - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Coronavirus
OMS, despre riscul de răspândire globală a tulpinii Omicron
Instituția mai precizează că în urma primelor teste la două dintre cele trei persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.
Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.
Jucătorii de la Ştiinţa Baia Mare au fost blocați în Africa de Sud din cauza apariţiei pe continentul african a tulpinii Omicron a COVID-19. Aceștia au participat la turneul de rugby ”Toyota Challenge Cup”, la Bloemfontein.
Fluxul de știri
0