Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul procuror DNA din România a fost exclus din comisia de evaluare a lui Stoianoglo

© Photo : ZIUA DE CONSTANŢADNA
DNA  - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Mariana Alexandru, fost procuror DNA care a instrumentat dosare de corupție de rezonanță din România, nu poate fi membru al comisiei de evaluare a activității lui Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Procurorul român Mariana Alexandru nu va face parte din comisia de evaluare a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Asta după ce procurorul general al România, Gabriela Scutea, a trimis o scrisoare la adresa Consiliului Superior al Procurorilor de la Chișinău prin care a anunțat că Mariana Alexandru este incompatibilă cu această funcție. Drept motiv este invocat faptul că niciun procuror român nu are dreptul să aplice legislația Republicii Moldova.
Astfel, în termen de două zile, urmează să fie identificată o altă candidatură și desemnată în cadrul unei ședințe a CSP.
Comisia specială care va evalua performanțele procurorului general suspendat a fost constituită luna trecută. Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat ca, din partea Președinției, în comisie să activeze expertul internațional Drago Kos, iar din partea Ministerului Justiției - avocata Angela Popil.
La fel, membru din partea Consiliului Superior al Magistraturii a fost numită ex judecătoarea Lidia Bulhac, iar de către procurorul general suspendat de drept din funcție, Alexandr Stoianoglo, candidatul propus este Ion Matușenco.
DNA - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Politică
Un fost procuror DNA din România va evalua activitatea lui Stoianoglo
Precizăm, în cadrul ședinței CSP din 22 noiembrie, fostul procuror al DNA din România, Mariana Alexandru a fost propusă candidat în calitate de membru în comisia de evaluare a performanțelor procurorului general.
Mariana Alexandru a plecat din funcţia de procurorul-şef al Secţiei II din DNA, în anul 2014, în urma cererii de pensionare. În 2018, ea a fost procurorul român trimis a Chișinău cu acordul Uniunii Europene pentru a sprijini rezolvarea unor dosare și implementarea bunelor practici europene în domeniul Justiției.
Fluxul de știri
0