Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Uimitor: Ce se întâmplă cu prețul la benzină și motorină

© AFP 2022 / RONALDO SCHEMIDTStație de alimentare cu combustibil
Stație de alimentare cu combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 3 decembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 3 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 48 bani pentru un litru, fiind mai mic cu 13 bani decât cel afișat pentru 2 decembrie. Și prețul la motorină va scădea cu 13 bani și va costa 17 lei și 57 de bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul a câteva luni. Iar de la începutul lunii noiembrie se atestă o scădere ușoară.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Stație de alimentare cu combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Economie
Ce se întâmplă cu prețurile la benzină și motorină în Moldova
Fluxul de știri
0