Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se decide soarta Marinei Tauber: Judecătoria Bălți va examina excluderea ei din alegeri

© Sputnik / Mihai CarausМарина Таубер
Марина Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Judecătoria Bălți va examina demersul Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Ședința de judecată în care se va examina excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți este preconizată pentru mâine la 11:00. Instanța urmează să se pronunțe după ce Comisia Electorală Centrală a cerut ieri excluderea Marinei Tauber din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului.
CEC a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți. Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
Candidatul Partidului „Șor” consideră că decizia de ieri a Comisiei Electorale Centrale a fost o comandă politică.
„Decizia de ieri merită să fie introdusă în Cartea Recordului ca cea mai stupidă fărădelege. Este o decizie care va costa scump. Nu vom lăsa asta așa. Vom merge până-n pânzele albe. CEC încearcă să vă fure viitorul. Ei au decis să fure victoria de la voi. Au decis în locul vostru să decidă cine va conduce orașul”, a spus Marina Tauber.
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Politică
CEC a făcut demers la Judecătoria Bălți să o excludă pe Tauber din cursa electorală
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0