Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a făcut demers la Judecătoria Bălți să o excludă pe Tauber din cursa electorală

© Sputnik / Mihai CarausMarina Tauber
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Electorală Centrală anunță că a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea în cursa electorală a candidatului Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. CEC anunță că a făcut un demers către Judecătoria Bălți, solicitând să fie exclusă Marina Tauber din cursa electorală pentru fotoliul de primar al Capitalei Nordului
Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidului Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți.
Se întâmplă după ce ieri Comisia Electorală Centrală a examinat reflectarea veniturilor și cheltuielilor Marinei Tauber în campania electorală pentru alegerile locale noi din Bălți.
Tauber a fost acuzată că ar fi cheltuit bani nedeclarați pentru hrana simpatizanților care o susțineau în campania electorală. Este vorba despre suma estimativă de circa 152 de mii de lei, dar membrii CEC susțin că cel puțin pentru 9514 lei au probe că au fost cheltuiți pentru maximul stabilit de comisie pentru aceste alegeri.
În cadrul ședinței, Tauber a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse.
„Mâncarea simpatizanților noștri nu are nicio treabă cu perioada electorală. Aici se vede că e vorba despre o decizie politică. Reprezentantul SRL-ului a spus foarte clar că nu ne cunoaște”, a declarat Marina Tauber în cadrul ședinței CEC.
În context, Marina Tauber a menționat că în primul tur membrii CEC nu au avut obiecții la campania desfășurată de către aceasta și a declarat că i se pare suspect că acum când are șanse mari să câștige, ea este scoasă din cursă.
Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.
Fluxul de știri
0