Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov a vorbit cu Blinken despre necesitatea acordurilor privind garanțiile de securitate

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov și Antony Blinken,
Serghei Lavrov și Antony Blinken, - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Lavrov i-a vorbit lui Blinken despre necesitatea încheierii unor înțelegeri cu privire la garanțiile de securitate pe termen lung.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, i-a vorbit secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, despre necesitatea încheierii unor înțelegeri cu privire la garanțiile de securitate, informează MAE al Rusiei.
Lavrov a subliniat că ignorarea îngrijorărilor Rusiei, atragerea Ucrainei în jocurile geopolitice pe fundalul desfășurării trupelor NATO în apropierea frontierelor rusești vor avea urmări serioase, care vor determina Moscova să întreprinde măsuri de răspuns pentru refacerea echilibrului militar strategic.
“O alternativă, subliniază Lavrov, ar putea constitui garanțiile de securitate pe termen lung la frontierele noastre de Vest, fapt care trebuie tratat ca o condiție imperativă”, este menționat în comunicatul diplomației ruse cu privire la negocierile dintre Lavrov și Blinken în marja reuniunii miniștrilor de Externe ai țărilor OSCE de la Stockholm.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Politică
Lavrov: Rusia va cere ca NATO să renunțe la extinderea spre EST
Fluxul de știri
0