Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Rusia va cere ca NATO să renunțe la extinderea spre EST

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Rusia intenționează să propună Statelor Unite o serie de înțelegeri care vor exclude extinderea NATO spre Est și orice amplasare a armelor în apropierea teritoriului rusesc.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. În dialogul cu SUA și aliații lor, Moscova va insista asupra elaborării unor înțelegeri care vor exclude extinderea NATO spre Est, urmând ca în curând să fie înaintate astfel de propuneri, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informează RIA Novosti.
“În dialogul cu SUA și aliații lor, vom insista pe elaborarea unor înțelegeri care vor exclude orice extindere a NATO spre Est și orice amplasare a sistemelor de armament în apropierea teritoriului Rusiei. În perioada apropiată vom înainta propunerile respective și mizăm pe faptul că acestea vor fi examinate în fond cu seriozitate, fără invocarea unor pretexte, și credem că OSCE ar putea juca aici un rol destul de pozitiv”, a declarat Lavrov într-un discurs rostit la consiliul miniștrilor de Externe ai țărilor OSCE.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Internațional
Lavrov: NATO vrea să transforme Ucraina în ”Antirusia”
Fluxul de știri
0