Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial! Așa vor arăta noile facturi pentru consumul de gaze naturale

© Sputnik / Mihai CarausFacturi
Facturi - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Andrei Spînu a publicat noul model al facturilor, unde sunt incluse compensațiile pentru gaz și căldură.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a publicat pe rețelele de socializare noul model de factură pentru gazele naturale. Asta după ce autoritățile au anunțat că vor oferi compensații pentru gaz și căldură. Spînu a precizat că în facturi vor fi indicate clar sumele compensate.

Pentru consumatorii casnici primii 50 de metri cubi vor costa câte 6,8 lei. Următorii 100 de metri cubi vor costa câte 7,9 lei. Guvernul va achita diferența de preț după ce a fost aprobat noul tarif la gazele naturale.

Mai mult de 220 mii consumatori casnici care dispun de încălzire centralizată, din Chișinău, Bălți, Ungheni și alte localități, vor primi compensații pentru creșterea prețului la agentul termic.
Totodată, pentru 300 de mii de familii vulnerabile, indemnizația pentru perioada rece a anului va crește de la 500 la 700 de lei pe lună. Asta după parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege în acest sens.
Încălzire - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Societate
A intrat în vigoare legea care prevede compensații pentru gaz și căldură

Noile tarife la gaz și căldură

Pe 9 noiembrie, ANRE a aprobat noi tarife la gazele naturale, la solicitarea companiei Moldovagaz.
Din 1 noiembrie, consumatorii casnici achită 10,26 lei pe metrul cub de gaze naturale. Prețul final în facturi, cu includerea TVA, va constitui 11,08 lei. Anterior, consumatorii plăteau 4,64 lei. Astfel, prețul crește de 2,4 ori. Tariful este preliminar și autoritatea de reglementare ar putea să-l revizuiască.
La solicitarea Termoelectrica, ANRE a aprobat un nou tarif și pentru căldură. Acum o gigacalorie de căldură va costa 1772 de lei. Creșterea a fost de 650 de lei (aproape 60%).
Fluxul de știri
0