Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este noul director interimar al Termoelectrica

© Sputnik / Mihai CarausTermoelectrica S.A.
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2021
Abonare
Printre obiectivele de bază ale noului director este și gestionarea eficientă a datoriilor acumulate pentru consumul de gaze naturale.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Vasile Leu este de astăzi noul director general interimar al Societății pe acțiuni Termoelectrica. El a fost prezentată echipei de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, și de președintele Consiliului SA Termoelectrica, Sergiu Chicu.
Amintim că fostul director general al SA Termoelectrica Veaceslav Eni a demisionat din funcție pe 29 noiembrie. El a deținut funcția de director general al întreprinderii timp de șase ani, fiind la al treilea mandat consecutiv. Anterior, Eni a fost recunoscut ca suspect într-un dosar penal de îmbogățire ilegală.
Mulțumind pentru încrederea acordată, Vasile Leu a declarat că va pune accent pe câteva aspecte de bază, cum ar fi: funcționalitatea și solvabilitatea întreprinderii, conlucrarea cu autoritățile centrale și locale, dar și gestionarea eficientă a datoriilor acumulate pentru consumul de gaze natura
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Economie
Care este adevărata datorie a Termoelectrica față de Moldovagaz
Noul director general interimar al Termoelectrica este Licențiat în urbanism și arhitectură, doctor în științe tehnice. Vasile Leu are o experiență de circa 25 de ani în domeniul energetic. El a activat anterior ca inginer coordonator al Laboratorului Dirijarea Proceselor Termice prin metode electrice, apoi a fost șef adjunct al Direcției principale Termoenergetică din cadrul Ministerului Energeticii. În perioada 2003-2014 a deținut funcția de Director Tehnic adjunct, ulterior, de director tehnic în cadrul Societății pe Acțiuni „Termocom”, iar din 2014 și până în prezent a deținut funcția de Șef al secției investiții energie termică și cogenerare a Departamentului gaze naturale și energie termică din cadrul ANRE.
Fluxul de știri
0