Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Care este adevărata datorie a Termoelectrica față de Moldovagaz

© Sputnik / Mihai CarausTermoelectrica S.A.
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Curtea de Conturi constată în urma unui audit că datoriile Termoelectrica pe termen lung pentru gazele naturale au fost reflectate incorect.
CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Curtea de Conturi a calculat că, de fapt, datoria Întreprinderii de Stat Termoelectrica față de Moldovagaz este de 2,5 miliarde de lei, adică cu 500 de milioane de lei mai mult față de cea indicată de Termoelectrica.
În cadrul auditului, Curtea de Conturi a identificat mai multe încălcări și neconformități în raportul prezentat de Termoelectrica.
”Managementul S.A. ,,Termoelectrica” este axat preponderent pe activitatea curentă, ceea ce în consecință denotă nesoluționarea unor carențe istorice care afectează administrarea conformă a patrimoniului deținut. ”, a precizat Camera de Conturi în raportul său.
Potrivit Curții de Conturi, în raportul întreprinderii sunt reflectate incorect datoriile pe termen lung față de furnizorul de gaze naturale (peste două miliarde de lei). La fel, se denotă o diferență de 574 milioane de lei între datoria înregistrată de S.A. ,,Termoelectrica” și cea recunoscută de furnizorul de gaze naturale.
Amintim că luni Veceslav Eni a demisionat din funcția de director general al Termoelectrica, iar mandatul acestuia expiră în data de 1 decembrie.
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Societate
Directorul general al Termoelectrica a demisionat: Mesajul lui Veaceslav Eni

Fluxul de știri
0