Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Iarăși se schimbă prețul la carburanți: Cât va costa benzina și motorina

© AFP 2022 / RONALDO SCHEMIDTcarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 2 decembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 2 decembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 20 de lei și 61 bani pentru un litru, fiind mai mic cu 18 bani decât cel afișat pentru 1 decembrie. Iar prețul la motorină va scădea cu 17 bani și va costa 17 lei și 70 de bani.
De menționat că produsele petroliere s-au scumpit pe parcursul a câteva luni. Iar de la începutul lunii noiembrie se atestă o scădere ușoară.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Încălzire - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Societate
A intrat în vigoare legea care prevede compensații pentru gaz și căldură
Fluxul de știri
0