Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert, despre lupta guvernării cu corupția: „Miza este fotoliul de procuror general”

© Pixabay / mucahityildizJustiție
Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Lupta cu corupția a fost lozinca care i-a adus victoria în alegeri partidului de guvernământ PAS, dar ce au făcut cu adevărat autoritățile în acest sens de la învestire? Analistul politic Corneliu Ciurea a dat o notă de apreciere la Radio Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Analistul politic Corneliu Ciurea crede că guvernarea procesul de luptă împotriva corupției decurge prea lent, iar în unele cazuri aceasta pare a fi mimată. Aprecierea a fost făcută de expert în emisie la Radio Sputnik Moldova.
Aceste precizări au fost făcute în contextul în care unul din principalele obiective al actualei guvernări a fost lupta cu corupția. În campania electorală din această vară reprezentanții PAS au promis că vor veni cu mai multe acțiuni de reformare a justiției din țară și că vor lupta la greu cu corupția din diferite structuri.

”Am senzația că guvernarea nu prea înțelege ce înseamnă lupa cu corupția. Iar se vorbește de reforma justiției, iar merge lupta pentru fotoliul procurorului general. Acesta fiind inima sistemului, care neapărat trebuie să fie câștigată”, a precizat Corneliu Ciurea.

Analistul politic afirmă că guvernarea și-ar dori un procuror loial. Totodată, Corneliu Ciurea menționează că actuala conducere a început lupta cu corupția în direcția greșită.

”Lupta cu corupția este un instrument politic pentru a lichida elita de aici. Acest lucru este deja cunoscut. Tot așa a fost și în România, același lucru au încercat să facă în Ucraina și asta vor face și în Moldova. Vedem că unicul rezultat al așa-numitei lupte cu corupția pe care o duce PAS și cu o mare susținere a vestului este alungarea oligarhilor, care nu sunt atât de periculoși”, mai spune expertul.

Cu o apreciere legată de lupta cu corupția a venit și fostul președinte a Curții de Conturi Serafim Urechean. El spune că guvernarea a pornit lupta cu stângul prin faptul că înaintează în diferite funcții importante persoane cu o reputație dubioasă.

”Eu mă uit cum sunt propuse unele persoane în diferite funcții din stat, în același rând și cei care sunt responsabili de lupta cu corupția. În aceste funcții sunt propuși oameni corupți sau suspecți. Și din acest motiv eu nu știu cum cu mâinile murdare poate fi făcută o minune în lupta cu corupția”, a declarat Serafim Urecheanu.

Serafim Urecheanu a mai precizat că actuala guvernare nu este gata să îndeplinească promisiunile cu care a venit la putere, fiindcă se mișcă lent. Acesta mai spune că situația se va înrăutăți și mai tare până când guvernanții vor înțelege ce trebuie de făcut.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Politică
Dosarul adjunctului lui Stoianoglo: Ce au făcut procurorii în cadrul urmăririi penale
Fluxul de știri
0