Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul adjunctului lui Stoianoglo: Ce au făcut procurorii în cadrul urmăririi penale

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Procurorii Anticorupție anunță ce acțiuni de urmărire penală au fost efectuate în dosarul de învinuire a adjunctului procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, Ruslan Popov.
CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță că de la reținerea lui Ruslan Popov au fost audiate 14 persoane în calitate de martori. Procurorii spun că declarațiile acestora în cumulul cu celelalte probe acumulate ar confirma învinuirea înaintată lui Popov.
În plus, au fost efectuate încă 5 percheziții, pe lângă cele 7 descinderi care au avut loc anterior, în timpul reținerii adjunctului procurorului general suspendat. În cadrul operațiunilor, au fost ridicate peste 280 de documente contabile, acte juridice și alte înscrisuri precum și purtători de informații care conțin date de evidență contabilă.
De asemenea, o persoană a obținut calitatea de bănuit pentru participare în calitate de complice la îmbogățirea ilicită imputată adjunctului procurorului general suspendat.
Procurorii mai spun că au examinat parțial mai multe documente ridicate de la autoritățile publice cât și fișiere video și audio și că ar fi găsit probe ce ar demonstra vinovăția acuzatului.
În plus, a fost dispusă efectuarea expertizei tehnice a dispozitivelor electronice și expertizei de evaluare a bunurilor imobile și a utilajelor tehnice. A mai fost dispusă efectuarea investigațiilor financiare paralele de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, precum și efectuarea controalelor fiscale la persoana fizică care desfășoară activitate de întreprinzător implicată în cazul în speță.
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Politică
Urmărirea penală pe un capăt de acuzare în privința lui Stoianoglo a fost încheiată
Acțiuni de urmărire penală continuă. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție, detalii la emiterea deciziilor procesuale în privința lui Ruslan Popov și persoanelor acțiunile cărora fac obiect al urmăririi penale vor fi prezentate ulterior.
Amintim că Ruslan Popov a fost reținut pentru 72 de ore la doar câteva zile după ce Stoianoglo a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Procuratura Generală informează că urmărirea penală în această cauză penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate. Adjunctul procurorului general suspendat este învinuit de îmbogățirea ilicită.
Fluxul de știri
0