Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul general al Termoelectrica a demisionat: Mesajul lui Veaceslav Eni

© Sputnik / Mihai CarausTermoelectrica S.A.
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
Termoelectrica a rămas fără director general. Veaceslav Eni a demisionat din funcție.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Veaceslav Eni a demisionat din funcția de director general al Termoelectrica, iar mandatul acestuia va expira în data de 1 decembrie. Un anunț în acest sens a fost postat pe pagina de Facebook a întreprinderii.
Veaceslav ENI a deținut funcția de director general Termoelectrica timp de șase ani, fiind la al treilea mandat consecutiv.
Potrivit unui comunicat emis de Termoelectrica, în perioada mandatului lui Eni, întreprinderea a implementat un șir de proiecte de succes, recunoscute drept exemple de bune practici, atât în țară, cât și peste hotare.
Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Veaceslav Eni a menționat că sistemul termoenergetic al Capitalei are o temelie puternică.
”Această temelie a fost construită în ani, cu multă muncă și dedicație, fiind bazată pe eficientizarea proceselor, echipamente moderne și servicii calitative consumatorilor”, a menționat Veaceslav Eni.
Ștefan Creangă - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Societate
Directorul ANRE Ștefan Creangă a demisionat: Care este motivul
Totodată, Eni a ținut să-i mulțumească echipei sale de implicarea de care aceasta dă dovadă zi de zi, în regim non stop.
”Pentru că atunci când a fost nevoie ați fost și sunteți aici la pupitre, în birouri, sau în teren, așa încât oamenii să simtă căldură și lumină mereu în casele lor”, a mai adăugat Eni.
Amintim că săptămâna trecută directorul general al SA „Termoelectrica” a fost recunoscut ca suspect într-un dosar penal de îmbogățire ilegală. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acesta a fost deja audiat.

„S-au strâns dovezi, în baza cărora a apărut o suspiciune rezonabilă că în perioada 2015 – noiembrie 2021, cheltuielile suspectului, atât cele personale, cât și cele realizate prin persoane terțe, au depășit veniturile înregistrate cu 3 849 796 de lei”, au precizat sursele din procuratură.

După cum menționează sursele, „în aceeași perioadă de timp, suspectul, personal și prin terți, a înregistrat 10 obiective imobiliare și două autovehicule în valoare de 6 602 988 de lei, a achiziționat două apartamente și un autoturism Hyundai Tucson, produs în 202, al cărui cost total se presupune a fi de 991 341 de lei”.
Procuratura Anticorupție a mai anunțat că în perioada 2019-2021 sunt desfășurate acțiuni procesuale în cadrul altor procese penale pentru abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu și în cazul altor persoane responsabile ale întreprinderii Termoelectrica.
Fluxul de știri
0