Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajele autorităților Republicii Moldova cu ocazia Zilei Naționale a României

© Photo : Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.roMilitari la paradă, Ministerul Apărării Naționale, România
Militari la paradă,  Ministerul Apărării Naționale, România - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2021
Abonare
Autoritățile din Republica Moldova au adresat mesaje de felicitare poporului român cu ocazia Zilei Naționale a României.
CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Astăzi este marcată Ziua Națională a României. Cu acest prilej autoritățile din țara noastră au transmis mesaje de felicitare conducerii și poporului țării vecine.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Natalia Gavrilița a transmis urări de bine tuturor românilor.
”De Ziua națională a României celebrăm înțelegerea, ajutorul reciproc și legăturile istorice care unesc destinele țărilor noastre. Mă bucur să trăiesc într-o epocă în care construim poduri, conexiuni energetice, gazoducte și viitor european acolo unde anterior era sârmă ghimpată și înstrăinare”, a comunicat prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.
Și șeful Legislativului Republicii Moldova, Igor Grosu, a adresat președinților celor două Camere ale Parlamentului României, dar și întregului popor român mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României.

”În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez Dumneavoastră și întregului popor român sincere felicitări, urări de pace și bunăstare cu ocazia Zilei Naționale a României”, este menționat în mesajul președintelui Parlamentului Igor Grosu.

Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Politică
Act important semnat la București între România și Republica Moldova: Ce prevede
Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând din 1990, la data de 1 Decembrie. La parada militară de la București, prilejuită de celebrarea Zilei Naționale a României, vor defila circa 1500 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cărora li se alătura militari străini cu aproximativ 100 de mijloace tehnice.
Fluxul de știri
0