Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spînu, la Consiliul Ministerial al Comunității Energetice Europene - detalii

© Sputnik / Mihai CarausАндрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va participa la noua reuniune a Consiliului Ministerial al Comunității Energetice Europene.
CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pleacă la Belgrad. Ministrul moldovean va participa la cea de-a 19 reuniune a Consiliului Ministerial organizat de Comunitatea Energetică Europeană, care are loc pe 30 noiembrie. Despre aceasta a anunțat Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.
Potrivit lui, pe agenda evenimentului vor fi abordate mai multe subiecte printre care amendamentele la Tratatul Comunității Energetice și Pachetul Energie Curată.
„Moldova are nevoie de parteneriate puternice care să asigure securitatea energetică a Republicii Moldova, iar astfel de platforme ne oferă acele dialoguri interstatale necesare pentru implementarea strategiilor de țară”, precizează Andrei Spînu.
Amintim, pe 18 noiembrie, la Kiev, ministrul moldovean a discutat ci oficialii ucraineni conceptul Parteneriatului Regional pentru Securitate Energetică (RESP), pe care Ucraina l-a propus Comisiei Europene prin crearea unui hub de depozitare a gazelor naturale.
„De asemenea, am propus extinderea semnatarilor memorandumului de înțelegere privind acordarea suportului reciproc în situații de crize energetice”, anunța anterior Spînu.
În cadrul întrevederii cu directorul Companiei energetice de stat ucraineană, Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskyi, s-a discutat despre interconectarea sincronă de comun cu Ucraina la sistemul continental european ENTSO-E.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Spînu a explicat de ce a fost nevoie să fie cesionată datoria Termoelectrica
Fluxul de știri
0