Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se pot oare infecta cei vindecați de COVID-19 cu noua tulpină ”Omicron”: Ce spune OMS

© Sputnik / Alexander Kriazhev / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
OMS avertizează că cei care au fost deja bolnavi de COVID-19 se pot infecta cu noua tulpină-omicron de coronavirus.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Datele prealabile vorbesc despre faptul că persoanele care au suportat anterior îmbolnăvirea cu COVID-19 pot avea un risc sporit de a contracta noua tulpină de coronavirus ”omicron”, a comunicat Organizația Mondială a Sănătății, potrivit RIA Novosti.
OMS a menționat că informații mai detaliate vor fi disponibile „în următoarele zile și săptămâni”.
Organizația a confirmat că testele PCR care sunt utilizate în prezent sunt capabile să detecteze infectarea cu noua tulpină.
Anterior, OMS a subliniat că ”omicron” nu este suficient studiat și deocamdată este prea devreme pentru a trage concluzii dacă el ar putea fi mai periculos decât varianta ”delta”. În același timp, OMS a amintit că vaccinurile au o importanță vitală pentru reducerea mortalității și a formelor severe ale bolii.

”Omicron”

La sfârșitul lunii noiembrie, specialiștii au anunțat despre detectarea unei noi tulpini de coronavirus B.1.1.529 în Botswana și Africa de Sud. Vineri, în cadrul unei ședințe de urgență, OMS a recunoscut noua mutație, numită omicron, drept „îngrijorare”. Israelul, UE și o serie de alte țări au impus interdicții de intrare pentru mai multe state africane.
Potrivit presei străine, în Africa de Sud au fost înregistrate aproximativ o sută de persoane infectate. Câțiva bolnavi sunt în Hong Kong, Israel, Australia și o serie de țări europene. Toate aceste cazuri sunt de import.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2021
Coronavirus
O nouă tulpină COVID-19: Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în ședință de urgență
Fluxul de știri
0