Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Când va avea loc o întâlnire dintre Sandu și Putin - Ce spune ministrul de Externe

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Abonare
Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a oferit detalii despre o eventuală întâlnire dintre Maia Sandu și Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Deocamdată nu este pregătită o întrevedere la nivel înalt între președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Precizarea a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.
"La această etapă nu discutăm în detalii o astfel de întrevedere", a declarat Popescu.
Ministrul de Externe a menționat că există totuși o disponibilitate din ambele părți de a discuta cu privire la o eventuală întâlnire.
"La o etapă ulterioară vom discuta dacă este cazul ca și președinții țărilor noastre să se întâlnească. Poziția ambelor părți este că pentru o întâlnire la nivel înalt trebuie să avem niște înțelegeri, inițiative noi care pot fi lansate", a declarat Popescu.
În context, ministrul de Externe a subliniat că pe agenda autorităților moldovenești și celor ruse sunt acum alte priorități.
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Politică
Cum apreciază Maia Sandu întâlnirea Popescu-Lavrov de la Moscova
"În următoarele etape relațiile Republicii Moldova cu Federația Rusă țin de alte subiecte, țin de organizarea comisiei interguvernamentale pentru cooperarea economică, probabil va avea loc în luna februarie-martie. Există acest dialog continuu pe livrările de gaze, contractul este, dar se mai fac unele schimburi de păreri în spațiul public", a mai declarat Popescu.
Amintim că pe 17 noiembrie, în cadrul conferinței de presă susținute de Nicu Popescu și Serghei Lavrov la Moscova, ministrul rus de Externe a precizat că o întâlnire a celor doi șefi de stat va fi posibilă după ce se vor înregistra rezultate pozitive în relațiile de cooperare între ministerele de Externe ale Republicii Moldova și Federației Ruse.
Și președintele țării, Maia Sandu, a vorbit anterior despre o eventuală vizită la Moscova.
„Dacă vorbiți despre o întâlnire la nivel înalt, în primul rând, nu cred că această întâlnire va rezolva toate problemele. Avem un dialog la diferite niveluri și la fiecare trebuie să obținem acorduri cu privire la diferite probleme de pe agenda noastră. Și aceasta va deveni o platformă pentru a conveni mai târziu asupra unei reuniuni la nivel înalt", a spus Sandu.
Fluxul de știri
0