Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum apreciază Maia Sandu întâlnirea Popescu-Lavrov de la Moscova

Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
Vizita lui Nicu Popescu la Moscova a fost una buna. Asta a declarat președintele Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi la Președinție.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Șeful statului a fost întrebată, în cadrul conferinței organizate astăzi, despre vizita lui Nicu Popescu la Moscova, care a avut loc în această săptămână, în contextul unor comentarii apărute în privința discursului pe care l-a avut ministrul nostru de Externe atunci când s-a întâlnit cu omologul său rus.
„Vizita lui a fost o vizită bună, a avut mai multe întâlniri și a avut discuții bune, care sunt o etapă în procesul pe care trebuie să-l desfășurăm și să asigurăm rezolvarea problemelor pe care le avem pe agenda bilaterală pe care o avem cu Federația Rusă. Comentariile care vin în raport cu un discurs sau altul sunt absolut firești, vor fi oameni care le vor aprecia de bine, vor fi oameni care nu le vor aprecia”, a declarat Maia Sandu.
Amintim că ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, s-a aflat la Moscova în perioada 16-17 noiembrie. În capitala Rusiei, Popescu a avut planificate negocieri cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt.
După întrevederea cu ministrul rus al Agriculturii, Popescu s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov. Cei doi au semnat planul de consultări între ministerele Afacerilor Externe pentru anii 2022 - 2023.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Editoriale
Ce reproșuri le face Gavrilița rușilor, la o zi după întrevederea Popescu-Lavrov
Apoi, Popescu s-a întâlnit cu președintele Comitetului pentru Afaceri Externe, Girgori Karasin, și cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak. Spre finalul vizitei, Nicu Popescu s-a văzut cu experți și jurnaliști. Aceasta a fost prima vizită oficială a lui Nicu Popescu la Moscova.
Fluxul de știri
0