Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova a promis să răspundă la decizia Washington privind familiile diplomaților

© Sputnik / Alexander Natruskin / BRICS Photohost / Accesați arhiva multimediaФорум руководителей ведущих СМИ государств-участников БРИКС "Пути создания общего информационного пространства БРИКС"
Форум руководителей ведущих СМИ государств-участников БРИКС Пути создания общего информационного пространства БРИКС - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor de Externe rus a promis să răspundă la decizia Washington privind familiile diplomaților ruși.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a promis să răspundă la decizia Washingtonului prin care Statele Unite ale Americii au decis expulzarea a familiilor ale 27 de diplomați ruși. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct de Externe, Serghei Reabkov, care a fost citat de RIA Novosti.
"Obligatoriu (vom răspunde – nora RIA Novosti) și i-am avertizat pe americani că, pentru a evita reduceri suplimentare de personal aici, nu putem decât să răspundem", a spus el.
Diplomatul a subliniat că partea americană ar trebui să renunțe la această practică.
Anterior, ambasadorul Rusiei în Statele Unite a spus că Washingtonul revoca acreditarea soțiilor și refuză să elibereze vize copiilor angajaților ambasadei. Potrivit acestuia, din această cauză, 27 de diplomați vor fi nevoiți să părăsească țara pe 30 ianuarie.
La mijlocul lunii aprilie, Washingtonul a extins din nou sancțiunile anti-ruse și a expulzat zece diplomați. Ca răspuns, Rusia a inclus Statele Unite pe lista țărilor neprietenoase, cărora, în special, i-a fost interzis să angajeze ruși și cetățeni din țări terțe pentru a lucra în ambasade. Misiunea diplomatică americană a spus că va trebui să-și reducă semnificativ personalul, astfel că nu va putea presta integral serviciile consulare. De la mijlocul lunii mai, a fost oprită eliberarea vizelor pentru ruși.
În iunie, după summit-ul președinților Vladimir Putin și Joe Biden de la Geneva, Moscova și Washington au inițiat dialogul în vederea normalizării activității ambasadelor, dar, potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, acest proces trenează din cauza încercărilor SUA de a face presiuni asupra Rusiei.
UEEA - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Moldova și Rusia
Expert: Cum poate fi restabilită economia Moldovei, având relații cu Rusia și Occidentul
Fluxul de știri
0