Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți moldoveni ar fi fost reținuți în Austria: Ce au comis

© Sputnik / Miroslav Rotarireținere
reținere - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
Un grup de moldoveni ar fi fost reținut în Austria, fiind suspectați de trafic de ființe umane. Presa străină a oferit detalii pe acest caz.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. 15 persoane printre care și cetățeni ai Republicii Moldova au fost reținuți în Austria, fiind bănuiți de trafic de ființe umane.
Potrivit presei străine, autoritățile austriece au arestat sâmbătă 15 persoane suspectate de introducerea ilegală de imigranți sirieni, libanezi și egipteni în țară și au confiscat 14 vehicule.
Infracțiunea transportării ilegale a unor persoane de la granița sârbo-ungară, prin Slovacia și Republica Cehă, spre colțul de nord-est a Austriei, a început să fie investigată luna trecută.
Sursa citată a mai menționat că cei 15 presupu;i contrabandişti sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, ai Ucrainei şi a Uzbekistanului. Aceștia au fost arestaţi în mare parte în cadrul controalelor la mijlocul lunii noiembrie, atât în timpul controlului efectuat asupra automobilelor suspecte, cât şi într-un un hotel din Viena. Toți suspecții au încercat să fugă în momentul reținerii.
Se presupune că în vehiculele suspecților erau transportate de la 12 la 15 persoane. Aceștia ar fi transportat peste 700 de persoane, servicii pentru care ar fi obținut peste 2,5 milioane de euro (2,8 milioane de dolari), a precizat poliția austriacă.
Lire sterline - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Societate
Șofer reținut cu peste 80 de mii de lire sterline: Unde voia să ajungă
Imigranții erau taxați cu 4.000-5.000 de euro de persoană pentru o călătorie.
Presupușii contrabandiști erau recrutați în țările lor de origine printr-o publicitate plasată pe rețelele de socializare care oferea locuri de muncă în calitate de șoferi, cu o remunerare de 2.000-3.000 de euro lunar.
Solicitat pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Intregrării Europene, Daniel Vodă, a comunicat pentru Sputnik Moldova că actualmente informația este verificată din surse oficiale această informație.
”Prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Viena verificăm din surse oficiale informația apărută în spațiul public și apartenența la cetățenia Republicii Moldova”, a comunicat Daniel Vodă.
Șofer moldovean prins cu migranți ilegali în remorca camionului - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Accidente
Un șofer moldovean, reținut în Ungaria: Avea 97 de imigranți ilegali în camion
Fluxul de știri
0