Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șofer reținut cu peste 80 de mii de lire sterline: Unde voia să ajungă

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaLire sterline
Lire sterline - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Abonare
Un șofer de autocar a încercat să treacă frontiera de stat cu peste 80 de mii de lire sterline nedeclarate asupra sa.
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Un șofer de autocar a încercat să intre în Republica Moldova cu o sumă mare de bani nedeclarați. Este vorba de suma de 84 de mii de lire sterline, care a fost depistată asupra unui șofer de autocar la postul vamal Leușeni. Scema de contrabandă a fost demascată procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în dimineața zilei de marți, 23 noiembrie.
Potrivit materialelor dosarului, banii au fost depistați de vameși la intrare în țară, în rucsacul unuia dintre șoferii autocarului unei curse ocazionale „Marea Britanie - Republica Moldova”, în baza unor informații operative oferite de Serviciul de Informații și Securitate.
Despre bărbat se cunoaște că este cetățean al Republicii Moldova, originar din Chișinău și are vârsta de 47 de ani.

„Acesta a încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei pe jos, cu rucsacul în spate, sperând că astfel va reuși să evite controlul de specialitate. Însă angajații vamali l-au observat în timp ce se îndrepta în direcția de intrare în Republica Moldova, aflându-se după linia de control. Prin urmare, bărbatul a fost oprit și supus verificărilor. După cercetarea capturii de bani, oamenii legii au stabilit că suma de bani găsită în rucsac se cifrează la peste 84 000 de lire sterline”, anunță PCCOCS într-un comunicat de presă.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 8 000 de unități convenționale, adică 400 000 de lei. În cadrul urmăririi penale, oamenii legii urmează să stabilească proveniența banilor, persoanele implicate în schema infracțională, precum și alte circumstanțe relevante cazului.
În baza probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Economie
Peste zece milioane de lei vor fi scoase din fondul de rezervă: Unde vor ajunge banii
Fluxul de știri
0