Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernanții l-au demis din funcție pe Ion Ștefăniță

© Photo : Ion Ștefăniță/ FacebookIon Ștefăniță
Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
Chiar acum directul general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, a anunțat că a fost demis din această funcție de către Ministerul Culturii.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Ion Ștefăniță a scris pe Facebook că astăzi a primit acest mesaj în care este chemat să se prezintă la Serviciul Resurse Umane a Ministerului Culturii unde urmează să semneze că a luat cunoștință de ordinul prin care este demis.
“... după 12 ani de interimat al funcției, mâine este ultima mea zi de lucru în cadrul Agenției de inspectare și restaurare a monumentelor ..., după acest mesaj primit, îi urez următorului manager general al AIRM, succese în realizarea a cât mai multe fapte bune pentru domeniul culturii, patrimoniului cultural-istoric din Republica Moldova ...”, scrie Ion Ștefăniță în mesajul său.
Amintim că anterior Ion Ștefăniță a acuzat guvernarea de presiuni politice asupra instituției pe care o conduce. El era gată să intre atunci în greva foamei dacă aceste presiuni nu vor înceta.
Potrivit lui Ion Ștefăniță, s-a ajuns aici deoarece o fostă ministră se răfuiește cu el pe motiv că l-a eliberat din funcție pe fiul acestei în 2018.
În alt context Ștefăniță a precizat că este vorba de deputatului PAS Liliana Nicolaescu-Onofrei, iar fiul acestei a fost dat afară de la AIRM pentru că l-ar fi bătut pe un cetățean francez.

„... fiul ei care a fost eliberat din funcție, din AIRM, pentru faptul că a bătut în apartamentul său de la Durlești un cetățean francez (stagiar în cadrul AIRM,2018)”, a scris Ștefăniță pe rețele de socializare.

Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Cultură
Ion Ștefăniță acuză guvernarea de presiuni politice: Ar putea intra în greva foamei
Fluxul de știri
0