Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a acreditat observatori noi la alegerile de duminică: Cine sunt aceștia

© Sputnik / Mihai Caraus Выборы в парламент Молдовы 2021
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2021
Abonare
Alți 78 de observatori au fost acreditați de Comisia Electorală Centrală. Aceștia vor monitoriza mersul alegerilor locale noi din 5 decembrie.
CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. CEC a acreditat 75 de observatori naționali din partea Asociației obștești „Centrul pentru Investigații Juridice și Apărarea Drepturilor Omului” și trei observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Turcia. Aceștia vor monitoriza turul doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie.
Este de menționat faptul că și observatorii acreditați pentru monitorizarea alegerilor locale noi din 21 noiembrie sunt în drept să-și desfășoare activitatea în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin.
Amintim că duminică, 5 decembrie, va avea loc turul doi al alegerilor pentru funcția de primar în șase localități din țară: municipiul Bălți, satul Opaci, raionul Căușeni; comuna Hârtop, raionul Cimișlia; orașul Cupcini, raionul Edineț; satul Bălceana, raionul Hâncești și comuna Cneazevca, raionul Leova.
Potrivit CEC, în buletinele de vot vor fi înscriși primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile locale noi din 21 noiembrie.
Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin.

Alegerile locale noi în municipiul Bălți

Amintim că, candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți. Asta arată rezultatele preliminare prezentată de Comisia Electorală Centrală.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%).
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Politică
Analist politic: Cum poate fi explicat votul categoric pentru Marina Tauber la Bălți
Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%). Pe locul trei se află Boris Marcoci, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, cu 4 679 (14,08%), iar pe locul patru- Alexandr Nesterovski, din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 4 677 de voturi (14,08%).
Fluxul de știri
0