Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Analist politic: Cum poate fi explicat votul categoric pentru Marina Tauber la Bălți

Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Analistul politic Corneliu Ciurea a explicat pentru Radio Sputnik Moldova care sunt factorii care au dus la victoria detașată în primul tur de scrutin a candidatului Partidului „Șor” pentru Primăria Bălți.
CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Corneliu Ciurea a menționat că Marina Tauber a avut cea mai vizibilă campanie electorală și rezultatul a fost previzibil.
„Marina Tauber simbolizează oferta Partidului „Șor”, care în anumite regiuni ale țării se bucură de popularitate. Oamenii au așteptări față de ceea ce poate oferi sau ce oferă Partidul „Șor”. Și acest lucru demonstrează că viziunea axată exclusiv împotriva luptei cu corupția este una care nu întotdeauna întrunește consimțământul oamenilor. Oamenii din diferite regiuni ale țării vor politicieni nu neapărat cinstiți, dar care pot oferi lucruri palpabile”, a remarcat analistul politic.
Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Asta arată rezultatele preliminare prezentată de Comisia Electorală Centrală.
Pentru Marina Tauber au votat 15.918 de persoane (47,93%).
Pe locul doi se poziționează candidatul Independent Nicolai Grigorișin, cu 6951 de voturi (20,93%).
Urmează pe locul trei Marcoci Boris, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, cu 4679 (14,08%), iar pe locul patri Alexandr Nesterovski, din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 4677 de voturi (14,08%).
De menționat este că între ultimii doi diferența este de doar 2 voturi.
Ceilalți candidați au acumulat un număr nesemnificativ de voturi.
Conform legislației în vigoare, câștigător din primul tur este candidatul care obține mai mult de jumătate din voturile legal exprimate. Dacă niciunul dintre candidați nu a depășit acest prag, atunci primii doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi se vor confrunta în turul doi. În acest caz, votul are loc după 2 săptămâni.
Astfel, Marina Tauber va lupta în turul doi pentru fotoliul de primar cu Nicolai Grigorișin. Rezultatele finale vor fi anunțate de CEC după recepționarea protocoalelor în original.
Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Politică
Reacția lui Renato Usatîi după anunțarea rezultatelor alegerilor din Bălți
Alegerile din Bălți au fost organizate după ce pe 12 iulie primarul Renato Usatîi a anunțat că pleacă din funcție, motivând că a luat o astfel de decizie în urma înregistrării unui scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu. Blocul său electoral „Renato Usatîi” a reușit să adune 4,1% din numărul total de voturi.
Fluxul de știri
0