Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moldova a recepționat primul lot de vaccin Spikevax produs de Moderna

© Photo : Ministerul Sănătății Muncii și Protecției SocialeMoldova a recepționat primul lot de vaccin Spikevax produs de Moderna
Moldova a recepționat primul lot de vaccin Spikevax produs de Moderna - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2021
Abonare
Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Moderna se va administra persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin Spikevax, produs de compania Moderna. Este vorba despre 50.400 de doze de vaccin, donate prin intermediul Platformei COVAX.
Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, dozele de vaccin au fost recepționate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică și urmează să fie distribuite proporțional în toate centrele de vaccinare din Republica Moldova.

„Recepționarea unui nou tip de vaccin împotriva COVID-19 e un sprijin real pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Sperăm că noul vaccin Moderna va contribui la creșterea ratei de vaccinare în țara noastră, astfel încât să formăm acea imunitate colectivă, care ne va permite să stopăm răspândirea virusului Sars-Cov-2”, a comunicat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

Vaccinul produs de compania farmaceutică Moderna utilizează tehnologia care se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul uman să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul SARS-CoV-2.
În Republica Moldova, vaccinul Spikevax se va administra persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, conform unei scheme de două doze la un interval de 28 de zile.
© Photo : Ministerul Sănătății Muncii și Protecției SocialeМолдова получила первую партию вакцины Spikevax компании Moderna
Молдова получила первую партию вакцины Spikevax компании Moderna - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2021
Молдова получила первую партию вакцины Spikevax компании Moderna
Ministerul Sănătății a precizat că doritorii de a se vaccina cu Moderna trebuie să se adreseze medicului de familie sau la orice centru de vaccinare din țară. Fără programare, doar cu buletinul de identitate.
Vaccinul Spikevax, produs de compania Moderna a fost aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru utilizare în stare de urgență. Totodată, în urma studiilor clinice, acest vaccin a demonstrat o eficacitate de 94,1% pentru protecția împotriva COVID-19, după 14 zile de la administrarea primei doze.
Amintim că în țara noastră campania de imunizare împotriva infecției cu coronavirus a început la 2 martie. Până în prezent au fost vaccinate peste 931 mii de persoane cu schema completă.
Lot de vaccin ”Sputnik V” - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2021
Coronavirus
Un lot de vaccin ”Sputnik V” destinat Transnistriei a ajuns pe aeroportul din Chișinău
Fluxul de știri
0