Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un lot de vaccin ”Sputnik V” destinat Transnistriei a ajuns pe aeroportul din Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausLot de vaccin ”Sputnik V”
Lot de vaccin ”Sputnik V” - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Acordul privind furnizarea lotului de vaccin ”Sputnik V” a fost obținut în timpul vizitei la Moscova a liderului regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. În noaptea de 28 noiembrie, pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat un avion cu un nou lot de vaccin ”Sputnik V” destinat regiunii transnistrene, scrie canalul de Telegram ”Pervii Pridnestrovskii”.
Pe 18 noiembrie, ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a anunţat că în viitorul apropiat, Moldova va primi un lot de 100 de mii de doze de vaccin rusesc ”Sputnik V”. Potrivit acesteia, el este destinat Transnistriei.
Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a confirmat disponibilitatea Moscovei de a furniza Chișinăului vaccinuri rusești împotriva coronavirusului și de a acorda ajutor în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă în urma întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.
Amintim că primul lot de vaccin rusesc „Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul „Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”.
Totodată, la 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă alte 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii de doze de ser au fost distribuite pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii de doze pentru malul stâng.
Anterior, autoritățile au declarat că Republica Moldova intenționează să cumpere 700 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.
Fluxul de știri
0