Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Țările europene impun restricții pentru ”cea mai periculoasă” tulpină de COVID-19

Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mai multe țări europene suspendă de vineri călătoriile aeriene către şi dinspre Africa de Sud din cauza unei noi tulpini de coronavirus cu mutații multiple, descoperită în acea regiune.
CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik, Doina Crainic. Germania a declarat Africa de Sud „zonă cu variante de virus”, a scris ministrul Sănătății din țară, Jens Spahn, pe Twitter. Astfel, „companiile aeriene vor avea voie să transporte doar germani” din țară.
Toți cei care sosesc trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, chiar dacă sunt complet vaccinați împotriva Covid-19 sau sunt recuperaţi după boală, a adăugat Spahn, potrivit RT.
Autoritățile olandeze au impus o măsură similară, anunțând interzicerea zborurilor din Africa de Sud către Olanda de la miezul nopții.
Măsurile vin în urma unui apel al Uniunii Europene adresat statelor membre să ia în considerare „stoparea călătoriilor aeriene” din regiunea Africii de Sud din cauza noii tulpini a virusului. De asemenea, Italia și Republica Cehă s-au grăbit să urmeze recomandările de la Bruxelles.
Astfel, Roma a interzis toate sosirile din Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini.
Bolnavi de COVID internați în spital - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Coronavirus
Situație alarmantă: Reuniune de urgență la OMS din cauza noii tulpini de COVID-19
Praga a anunţat că străinii care au vizitat recent Africa de Sud nu vor avea voie să intre în Cehia.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că numărul mare de mutații în varianta nouă descoperită trezeşte îngrijorări serioase cu privire la modul în care aceasta va avea impact asupra diagnosticării, terapiei și vaccinărilor.
De asemenea, Regatul Unit a restricționat călătoriile aeriene către și dinspre Africa de Sud și vecinii acestei ţări, Agenția britanică de Securitate în domeniul Sănătății spunând că „este cea mai periculoasă variantă de până acum”.
Fluxul de știri
0