Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor învăța elevii, în contextul prelungirii stării de urgență în sănătate publică

© Sputnik / Mihai Carauselev
elev - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2021
Abonare
Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până în ianuarie 2022. Iată cum vor învăța elevii și studenții.
CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. În contextul prelungirii Stării de Urgență în Sănătăte publică până în anul 2022, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a venit cu precizări privind activitatea instituțiilor de învâțământ general, profesional tehnic și cel superior.
Astfel, în urma deciziei din 26 noiembrie, elevii vor învăța în regim obișnuit, cu prezența fizică la ore, cu respectarea măsurilor de precauție în vigoare, conform instrucțiunilor aprobate prin hotărârile CNESP.
În același timp, instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior vor activa în regim online, cu excepția orelor practice care implică utilizarea de echipamente tehnice/laboratoare și a sesiunilor de examen.
Totodată, CNESP a decis că studenții vor susține examenele cu prezența fizică, în cazul în care în localitate se atestă prag de alertă portocaliu.
Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, a fost prelungită până în data de 15 ianuarie 2022. Decizia a fost aprobată pe 26 noiembrie în cadrul ședinței Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, prezidată de premierul Natalia Gavrilița.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Coronavirus
Ultima oră: Stare de urgență în sănătate publică, până în 2022
Decizia membrilor CNESP a fost luată în contextul situației epidemiologice „extrem de îngrijorătoare la nivel național”.
Reprezentanții Comisiei informează că situația epidemică în majoritatea țărilor din regiunea europeană se deteriorează din nou. Se înregistrează din nou o creștere a rapidă a numărului de cazuri noi.
Fluxul de știri
0